Megkapta az írószeradományokat a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány augusztus végén. A XV. kerületi szervezet a csömöri és az Aporháza utcai átmeneti otthonaiban lakó hatvan gyereknek tud segíteni a szeptemberi iskolakezdésben.

A füzetek, vízfestékek, tollak, ceruzák beborították az alapítvány Aporháza utcai otthonában az egyik asztalt. Szinte az összes új volt, egy kisebb műanyag doboz tartalmazott használt, de még használható tanszereket. Az alapítványnál minden felajánlásnak örülnek, mert segítséget jelent az otthonokban lakóknak.

Szótkérek.hu

Az adomány egy részét a Zöld 15 Egyesület felhívása nyomán három helyen gyűjtötték a XV. kerületben. Carlos Lattez Pavez, az alapítvány vezetője azt is elmondta, hogy „egy régi lakó is hozott be iskolaszereket. Nem felejtette el az otthonban töltött időszakot”.

Pósa András hozzátette, hogy az egyesületük, a tagok felajánlása nyomán tavaly a Kossuth utcai iskolának adományozott írószereket az évkezdéskor, most az otthon lakói kaptak a tagok hozzájárulásából és a XV. kerületi lakók jóvoltából tanszereket. „Nagyjából hasonló mennyiségű, és összegű adomány volt a tavalyi, mint a mostani. Ez körülbelül 50 ezer–60 ezer forintnyi írószer. Az egyesület ezenkívül még öt táskát is adott az alapítványnak.”

Szótkérek.hu

Az tanszerek szétosztásánál megnézik, hogy mely osztályokba mire van szükség, és ez alapján kapják meg az otthonokban lakók sulis gyerekei a taneszközöket.

Az összegyűjtött mennyiség azonban csak a szeptemberi tanévkezdésnél jelenet segítséget, év közben a családoknak kell finanszírozniuk az újabb tanszervásárlását.

Szótkérek.hu

„Ezzel kicsit tehermentesítjük a családok költségvetését most szeptemberben, másrészt pedig tudják, hogy nincsenek egyedül ebben a nehéz időszakban” – mondta Carlos Lattez Pavez.

Pósa András megjegyezte, hogy nemsokára megérkeznek az első emelt összegű közüzemi számlák és folyamatos az áremelkedés is. Az iskolaszerekkel, ha kicsit is, de tudtak könnyíteni az otthonokban élők helyzetén.