A Veranda Cukiműhely Budapest aranyalmája elnevezésű süteménye lett idén Budapest desszertje. Ez egy linzer lapra helyezett giandujás-almás édesség.

Farkas Edina, a budapesti Veranda Cukiműhely munkatársa elmondta, a Budapest aranyalmája elnevezésű sütemény egy linzer alapra helyezett mousse kocka. Ezt kívülről részben giandujás tejcsokoládéba forgatott mogyoró borítja. Belsejében almás betét rejtőzik, citrom curddel és narancsos-kávés krémmel. Mindezt giandujás tejcsokoládé mousse veszi körül.

Az édességgel kapcsolatban az is kiderült, hogy a magyar csokoládégyártás az utóbbi évtizedben a világ élmezőnyébe sorakozott fel, ezt számos nemzetközi díj is visszaigazolja.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetségtől (Csésze), Rebrus Csaba elnök azt is elmondta, hogy az általuk kiírt Budapest desszertje pályázatnál az egyik fontos szempont, hogy az édesség bárki által beszerezhető alapanyagokból készüljön, és ezeket egész évben meg lehessen vásárolni.

A két legfontosabb alapanyagot mindig az előző győztes határozhatja meg: idén ez az alma és a mogyoró volt.

A zsűrizést anonim módon végezték, a bírálók is csak a pontszámok összesítése után ismerték meg a győztest.

Kiemelt kép: Veranda Cukiműhely