Mahashivratri, a Shiva nagy éjszakája a legjelentősebb ünnep India spirituális kalendáriumában. Minden holdhónap tizenegyedik napját vagy az új Hold előtti napot úgy ismerik, mint Shivratri. Mind a 11 Shivratri szerepel az éves naptárban. Mahashivratri az egyik, ami a legspirituálisabb jelentőségű február-márciusban. Ezen az éjszakán a bolygó északi féltekéje úgy áll, hogy a természetes energia nővekszik az emberiségben. Ez a nap, amikor a természet a spirituális csúcs felé tolja az embereket. Ezt pedig egy éjszakán át tartó fesztivállal ünneplik Indiában. Idén március 11-én tartják a Mahashivratri ünnepét. Tengerdy-Krauser Ági írt erről az izgalmas napról az alábbiakban.

Boldog Shiva-ratrit (ra-adni, tra-védelmet) kívánok nektek szeretettel, akik a Lelek iskoláját járjátok. Bármilyen tradíciót követve.

Shiva: a Tudatosság maga. Amikor minden visszavonódik, meghal, elvesz, akkor Ő az Egy, aki megmarad. Ek. Shunya. A zéró állapot teljessége. Az üresség teljes potenciálja. Az örök figyelő. A mindent és mindenkit átható tudatosság.

Kevesen tudják, hogy minden hónap 13. éjszakáján és 14. napján, szintén Shivaratrit ünneplünk. Főként, akik a lunár hónapokat élik és tudatosan figyelik. Mi nők talán érzékenyebben és jobban…

Egyszer az évben, tél után, még nyár előtt, egész éjszakán át ünnepeljük a fényt, a bennünk élő lángot. A mindenség Lelket. Böjtölünk és jógázunk, meditálunk, jappázunk.

Zengetheted ma az Ardas Bhaeet, mert ez egy „garantáló ima”, ha tudatosságot, tisztánlátást kérsz, megkapod.

Hangolhatod magad az évszázadok óta, milliók által zengetett Om Namah Sivayaval. Némán magadban vagy hangosan egész nap.

Választhatod az akadályok elgördítésére a Maha Mrityunjaya mantrát vagy Rakhe Rakhanhart. Guru Angad Shalok-ja is pont erről a fényességről szól. A Guru nélkül teljes sötétség uralkodik egy ember szívében és elméjében. Vagyis a Guru, a szemtanú, a fény és fényesség jelenléte, elismerése.

Om Namah Sivaya. Satnam.

Csodas Kriyázást, gyakorlást, megbocsájtást, böjtölést, fényesedést es megújulást kívánok szívből. Bir Akal Kaur