“Kovács Gergő társelnökünk nyerte a hegyvidéki előválasztást a voksok 61,11%-ával. ÉLJEN!!! Második Visi Piroska civil, harmadik pedig Farkas Csaba (Momentum – a szerk.) hagyományos ellenzéki jelölt” – írta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebook-oldalán a XII. kerületi ellenzéki többfordulós előválasztás végeredményéről. A voksoláson eldölt, hogy Kovács lesz az egyik jelölt a polgármesteri székért folyó küzdelemben.

A végeredmény azt jelenti, hogy Kovács Gergely fog megküzdeni a polgármesteri székért a június 9-i önkormányzati választásokon a fideszes Fonti Krisztinával, aki jelenleg a kerület alpolgármestere, a  Mi Hazánk támogatásával induló Binder Csabával és az LMP színeiben induló Kendernay Jánossal – írta a Telex.

Frissítés: Április 15-én Kendernay bejelentette, hogy visszalép Kovács javára.

A végeredmény azt is jelenti, hogy a 12 egyéni önkormányzati választókerületből nyolcban állíthat a kutya párt jelöltet.

Az azonnali kétfordulós rendszerben a választók már az elején kinyilvánítják, hogy kit támogatnak leginkább, és azt is, hogy ha az kiesne, akkor kire voksolnának másodikként, és ha az is kiesett, akkor harmadiknak. Ez folytatható még és ebben a rendszerben nincs szükség arra, hogy újra és újra elmenjenek szavazni. A megadott rangsorolásaik alapján tehát le lehet játszani az összes fordulót. A mostani előválasztást április 8-a és 14-e között tartották.

Az eddigi polgármester, Pokorni Zoltán február végén jelentette be, hogy kiszáll a politikából, nem folytatja az eddigi munkáját.

Kiemelt kép és belső kép: Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala.