Sajtótájékoztatón mutatta be március 18-án Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere a június 9-i önkormányzati választásokon a XV. kerületi összefogás színeiben induló 12 egyéni képviselőjelöltet.

A kerületiekkel és a pártok egymással kötött szövetsége és ezek megerősítése többször előkerült Cserdiné beszédében. Azt is kifejtette, reméli, hogy a választások után is megmarad ez a szövetség. „Ebben a szövetségben fontos szereplők az egyéni körzetekben induló képviselőjelöltjeink.”

A „szövetségi” beszéd után felsorolta a képviselőjelölteket.

A 12 egyéni választókörzetben induló jelöltek:

  1. körzet: Lukács Gergely Ádám
  2. körzet: Szilvágyi László
  3. körzet: Pálmai Attila
  4. körzet: Farkas Edit
  5. körzet: Legárd Krisztián
  6. körzet: Gyurkó Dániel
  7. körzet: Pósa András
  8. körzet: Tóth Veronika
  9. körzet: Hegymegi Anita
  10. körzet: Makai Ferenc
  11. körzet: Csernák János
  12. körzet: Tóth Imre

Irtunk arról, hogy idén már csak 12 egyéni körzetben indulhatnak képviselők a XV. kerületben, szemben az előző választásokkal, amikor 14 körzetben állíthattak jelöltet a pártok, szervezetek. Ennek oka, hogy lecsökkent a XV. kerület lakosságszáma 75 ezer alá, ezért a választási törvény alapján kevesebb lesz az egyéni választókerületi és a kompenzációs listáról bekerült képviselők száma a testületben 2024-ben.

A XV. kerületi lakosok száma a 2023. szeptember 1-jei állapot szerint 72 879 fő volt. Ennek értelmében a 2024. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásán a XV. kerületben 12 egyéni választókerületi és 5 kompenzációs listás mandátumot fognak megválasztani

Forrás, sajtótájékoztató és kiemelt kép: Cserdiné Németh Angéla Facebook-oldala