Egy felmérés után úgy döntött a XV. kerületi önkormányzat, hogy csökkenti a hőmérsékletet a telephelyeken, és bezár intézményeket az energiaárak emelkedése miatt –  írják az önkormányzati előterjesztésben.

A döntés értelmében:

  • az óvodákban és a bölcsődékben 22 Celsius-fok lesz,
  • a rendelőkben 22 fok, a kapcsolódó terekben 20 Celsius-fok, a közös betegterekben és a várótermekben 18 Celsius-fok az előirányzott maximum hőmérséklet.

Az Időseket Segítő Szolgálat telephelyei az energiaárak elszabadulása miatt zárva lesznek 2022. december 22. – 2023. január 8-a között. Két telephely, az Arany János utcai és Klebelsberg utcai esetében a nyitvatartás 2023. március 31-ig szünetel.

A Kontyfa utcai telephely teljes kapacitáson működik tovább, és fogadja az Arany és Klebelsberg telephelyre járó időseket és programok sem maradnak el. Ennek nyitvatartása munkanapokon 9-től 15 óra között alakul.

A sportlétesítmények közül:

Szántóföld Sportcentrum és a Vasgolyó Sportcentrum hétköznapokon 12-től 21 óráig tart nyitva. Szombaton és vasárnap a kiírt mérkőzések kezdetét megelőző 2 órával nyit, illetve a mérkőzés befejezését követő 1 óra múlva zárják be.

A Budai II. László Stadion hétköznapokon 7-től 20 óráig tartana nyitva. Szombaton és vasárnap a kiírt mérkőzések kezdetét megelőző 2 órával nyitna, illetve a mérkőzés befejezését követő 1 óra múlva zárna a létesítmény.

Az öltözőkben maximum 18 Celsius-fok van.

A Tanuszoda 2022. szeptember 19-től határozatlan ideig üzemszünetet tart.

A kulturális intézmények közül:

A Sződliget Ház főépülete a hétfő és pénteki napokon 6-tól 21 óráig, kedden, szerdán és csütörtökön 6-tól és 22 óráig tart nyitva, míg szombaton és vasárnap zárva van a telephely. A Sződliget Ház tornatermének szombati nyitvatartási ideje a mérkőzésekhez igazodik, míg vasárnap zárva van.

Ezenkívül 2022. november 14-e és 2023. március 31-e között szünet lesz:

  • Pestújhelyi Közösségi Házban (Szücs István utca 45.),
  • Újpalotai Közösségi Házban (Zsókavár utca 15.),
  • Kozák Téri Közösségi Házban (Gábor Áron utca 58/c.),
  • Helytörténeti Gyűjteményben (Pestújhelyi út 81.).

Ebben az időszakban a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház (Eötvös utca 64-66.), a KIKÖTŐ – Ifjúsági Sziget (Száraznád utca 5.), valamint a Zöld Klub (Hartyán köz 3.) változatlanul fogadja a látogatókat.

Kiemelt kép: Google