Elhunyt a XV. kerület egyik ikonikus vendéglőse, Bábel István, a Pléh Csárda alapítója november 9-én reggel. A 67 éves korában meghalt vendéglőst Kecskeméten helyezik örök nyugalomba november 22-én.

Bábel István vendéglátóhelye a hatalmas rántott húsairól híresült el.

A Street Kitchennek adott interjújában elmondta, hogy „A Bábel-Nagy família egyik sarja vagyok, a kalocsai érsektől kezdve mindenki a család tagja: zenészek, művészek, sportolók… Rólam meg 8 éves koromban kiderült, hogy tudok főzni! Édesanyám nem volt otthon, édesapám meg enni akart, de mivel 2 ujj hiányzik a bal kezéről, ezért én álltam neki főzni! Megkóstolta, azt mondta, jó ez a kaja, csak szétfőtt a krumpli… 500-600 receptet tudok fejből!”

A csárda kínálatában a hatalmas rántott húson kívül megtalálható a szalontüdő, a Cordon Bleu, a pacal pörkölt is.

„Vannak a sztenderd kaják, ami nélkül nem lehet kinyitni: a gulyás, a prézlis húsok és zöldségek. Na meg a saláták: saját készítésű savanyúságok, amiket 35 éve egy helyről vásárolunk” – mondta el az interjúban Bábel István.

Forrás: Pléh Csárda Facebook-oldala