Nagyon úgy néz ki, hogy mégis Vágvölgyi B. András marad a IX. kerületi önkormányzat 9 magazinjának főszerkesztője. Vágvölgyi menesztése hónapokig tartó feszültséget okozott a ferencvárosi testületben. A főszerkesztő kirúgásába bukott bele Hagymási Zoltán, a lapot kiadó helyi médiacég ügyezetője, ugyanis ő menesztette Vágvölgyit még májusban.

A főszerkesztő kirúgásáról, Hagymási helyére új cégvezető megválasztásáról hónapokig tartó vita alakult ki a IX. kerületi testületben, míg végül a képviselők Bencsik Mártát, a médiacég felügyelő bizottságának elnökét választották meg cégvezetőnek augusztusban. A megbízatása az év végéig szól.

A Media1.hu információi szerint Bencsik Márta visszahelyezi a főszerkesztői pozícióba Vágvölgyi B. Andrást. Ezt egyébként Vágvölgyi is megerősítette, és azt is, hogy a szeptember 21-én megjelenő 9 magazin szerkesztésében is közreműködött.

Az új ügyvezetőnek az operatív döntéseken kívül rendeznie kell Vágvölgyi B. Andrással kapcsolatos jogi kérdéseket is. Vágvölgyi ugyanis volt munkavállalóként jelenleg 22 millió forintot követel a volt munkáltatójától. Ebben az összegben munkadíj és sérelemdíj is szerepel.