A médiajogász és újságíró Bencsik Mártát választották meg a IX. kerületi médiacég élére augusztus 22-én. Baranyi Krisztina polgármester a testületi ülésen elmondta, hogy a megválasztásáig a helyi médiacég felügyelőbizottsági elnöki tisztét betöltő Bencsiket a Új Pólus frakció javasolta. A felügyelőbizottságot Bencsik helyett Nagy Bence fogja vezetni. A kettőjük megbízatása december 31-ével lejár.

Bencsik Márta tehát átmeneti időszakra vállalta a médiacég vezetését. Amint lejár a megbízatása, várhatóan visszaül a felügyelőbizottsági elnöki székbe 2023-tól.

Az ügyvezetés kérdése hónapok óta húzódott a IX. kerülti médiacégnél. Az ügy akkor robbant ki, amikor a 9 magazin főszerkesztőjét, Vágvölgyi B. Andrást menesztette az akkori ügyvezető, Hagymási Zoltán. Ennek nyomán a szerkesztőség közölte, hogy ha nem helyezik vissza Vágvölgyit, akkor ők is felállnak a főszerkesztővel együtt. A hosszas huzavona közepette Vágvölgyi pert is kilátásba helyezett a volt munkáltatójával szemben.

A grémium végül úgy döntött, hogy meneszti Hagymásit, és új ügyvezetőt is választott Hoffmann György személyében, azonban ezt a testületi döntést megvétózta a polgármester.

Az időközben munkaügyi pert indító Vágvölgyi B. helyzetét tehát munkaadóként egy új ügyvezető tudta volna rendezni, akit viszont az augusztus 22-i testületin választottak meg végül. Ezen az ülésen egyébként az is kiderült, hogy a médiacégnél vállalkozóként bedolgozó újságírók többségének ekkorra már lejárt a szerződése, és egy ember kivételével mindenkit maradéktalanul ki is fizettek.

Az új ügyvezetőnek az operatív döntéseken kívül rendeznie kell tehát a Vágvölgyi B. Andrással kapcsolatos jogi kérdéseket is. Vágvölgyi ugyanis volt munkavállalóként jelenleg 22 millió forintot követel a volt munkáltatójától. Ebben az összegben munkadíj és sérelemdíj is szerepel.