Megválasztása esetén külső forrásokat szerezne a helyi fejlesztésekhez és legelső lépésként a parkolási gondokat enyhítené polgármesterként a XV. kerültben. A Fidesz XV. kerületi polgármesterjelöltje, Lehoczki Ádám válaszolt kérdéseinkre elsőként a június 9-i önkormányzati választások polgármesterjelöltjei közül a jelölteket bemutató sorozatban. A június 9-i választáson a helyi képviselőkre, polgármesterre, a fővárosi közgyűlés tagjaira és főpolgármesterre szavazunk.

Milyen kerületi kötődése van?

A családom egyik ágon négy generáció óta rákospalotai, de egyébként a szüleim is ide jártak a Kozák Téri Általános Iskolába. Itt ismerkedtek meg, én pedig szintén itt nőttem fel, a Bogáncs Utcai Általános Iskolába majd a Dózsa György Gimnáziumba jártam, illetve a Pestújhelyi Közösségi Házban jártam képzőművészeti tanfolyamra és a Kolozsvár utcai Hartel házban cselgáncsoztam. Tíz éve vagyok önkormányzati képviselő.

Mi motíválta arra, hogy elvállalja a polgármesterjelöltséget?

Az a határozott véleményem, hogy a XV. kerületben megállt a fejlődés: fokozatosan lemaradunk a szomszédos peremkerületektől. Nincsenek érdmei fejlesztések, a jelenlegi polgármester képtelen ide hatékonyan forrásokat hozni a fővárostól és a kormánytól is, a saját forrásokkal pedig nem jól gazdálkodik. Pedig ez egy jó adottságú kerület, sokkal többet ki lehetne hozni belőle! A tíz éves képviselői tapasztalat és a helyismeret mellett úgy érzem, hogy elég agilis vagyok ahhoz, hogy külső forrásokat hozzak a XV. kerületbe!

Megválasztása esetén polgármesterként mi lesz az első teendője?

A parkolási problémákra egy év alatt megoldást kell találni, továbbá fel kell mérni a Deák utcai félkész rendelő állapotát és a Hősök úti botrányos körülmények között felújított rendelő állapotát is. A kiszervezett zöldfelület-fenntartást ismét önkormányzati kézbe kell venni. Azt megígérhetem, hogy a lakossággal folyamatosan közvetlen kommunikációt fogunk fenntartani.

Milyen programot valósítana meg a következő öt évben?

Mivel a XV. kerület jelenleg le van maradva a szomszédos peremkerületekhez képest, ezért ebben az 5 évben ezt a lemaradást kell felszámolni. A mai világban komoly ígéretekbe bocsátkozni felelőtlenség lenne, de amit mindenképp el kell végezni 5 év alatt az a parkolási problémák felszámolása, a félkész rendelők helyzetének megnyugtató rendezése, a közrend helyreállítása, az utak és járdák állapotának rendbetétele. Az Észak-Pesti Kórház eladásának megakadályozása és lakosságbarát fejlesztése, valamint használhatatlan bicikli sávok helyett érdemi kerékpárút hálózat építése, mivel a rendezett és biztonságos kerékpár-közlekedés nemcsak a biciklisek, hanem az autósok és a gyalogosok érdeke is.

Fontosnak tartom továbbá, hogy az átmenő forgalmat kiszorítsuk és a túlépítést mint jelenség megszüntessük a kertvárosi részeken! Jó viszonyra kell törekedni a kormánnyal és a fővárossal is annak érdekében, hogy külső forrásokat tudjunk hozni a XV. kerületbe!