Ismét jelentkezik a Szótkérek heti hírlevele. Hasznos és érdekes írások egy helyen. Ha már lementél Mohácsra a busójárásra és megetted otthon az összes farsangi fánkot, és bosszant, hogy mind elfogyott, akkor inkább olvass egy kicsit, hátha jobb lesz a kedved. Szórakozásra vagy ismeretszerzésre fel!

Több milliárd forintot nyúlnak le tőlünk az internetes csalók. Kihasználják a jóhiszeműséget, a reggeli kómát, az ijedtséget. Aki bedől nekik az esetek zömében bottal ütheti a nyomukat. Soha nem látja viszont a pénzét. Az az elborzasztó az egészben, hogy erről nap mint nap cikkeznek a sajtóban, az online felületeken. Mégis sokan bedőlnek az álbankosoknak, akik aztán arra veszik rá a gyanútlan “ügyfelüket”, hogy fiktív számlára utaljanak pénzeket.

A módszerek kifinomultak és egyre ravaszabbak. Nem szabad bedőlni senkinek, aki szemályes vagy banki adatokat kér telefonon, a bankok ilyet nem tesznek. Vigyázzunk magunkra… 

1. dolog

Életöröm: Tudunk főzni alvajárás közben és létezik alvásszex? – alváselemzés dr. Szűcs Anna pszichiáterrel

Ismerek alvajárót és volt szerencsém együtt is aludni vele. Érdekes élmény, amikor az éjszaka közepén arra ébredsz fel, hogy beszélnek hozzád, és azt sem tudod, hogy a másik most tényleg fent van vagy álmában próbál veled diskurálni. Dr. Szűcs Anna pszichiáterrel azt jártuk körbe, hogy mik az alvászavarok és mitől leszünk alvajárók. Azt is elmondja, hogy meg tudunk-e főzni egy komplett ebédet alvajárás közben.

4. dolog

A magyarok több mint 400 kiló szemetet termeltek fejenként 2022-ben