Az ENSZ 1992-ben a fogyatékkal élő emberek világnapjává nyilvánította december 3-át. Talán ennek hatására is évről évre egyre több szó esik arról, milyen kihívásokkal néznek szembe a fogyatékkal élő emberek a hétköznapokban. Arról viszont még mindig nem sokat hallani, hogy a munkavállalás, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása milyen előnyökkel járhat nemcsak számukra, de a gazdasági szereplőknek és az egész társadalomnak is.

„Tapasztalataink szerint sok esetben pusztán azért nem lépnek a vállalatok ebbe az irányba, mert attól tartanak, hogy olyan követelményeknek kellene megfelelniük, amelyeket nem tudnának teljesíteni. Holott csupán egy kis odafigyeléssel könnyedén megoldható a legtöbb esetben, hogy fogyatékossággal vagy egészségkárosodással élő honfitársunk értékes és hatékony tagja lehessen egy csapatnak, vállalatnak” – mondta el Ignácz Béla, HR-rel foglalkozó szakember.

Kezd elterjedni ez a foglalkoztatási forma, de még van mit tenni

Az elmúlt nagyjából 10 évben 18 százalékról 44 százalékra nőtt azoknak a megváltozott munkaképességű embereknek az aránya, akik dolgoznak. Mindez mutatja, hogy ez a foglakoztatási forma kezd Magyarországon is elterjedni, de még mindig elmarad az 50 százalékos EU-s átlagtól. A statisztikák szerint hazánkban nagyjából 150 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik, azonban a jó gyakorlatok tanulmányozásával, átvételével és a támogatói környezet fejlesztésével ez a szám még tovább növelhető.

„Kollégáink elsősorban bejövő hívások kezelésével, munkaerőtoborzással, adategyeztetéssel és ehhez kapcsolódó adminisztrációs munkával foglalkoznak, és nagyban hozzájárulnak, hogy a régióban zavartalanul tudjuk kiszolgálni az ügyfeleinket. Mindenki számára rugalmasan biztosítjuk, hogy lehetőségei szerint 4, 6, 7 vagy 8 órában dolgozzon, akár távmunkában is” – magyarázta Lelovics Rita, az Esélyteremtő Híváskoordinációs Központ rehabilitációs mentora. „Észak-Magyarországon jelentős hiány mutatkozik irodai, adminisztrációs dolgozók terén. Hiszünk benne és miskolci központunk példája is azt mutatja, hogy a hátrányos helyzetből induló emberek is képesek értékteremtő munkát végezni, bevonásuk pedig segíthetne enyhíteni a munkaerőhiányt is. Éppen ezért rövid távú terveink között szerepel a létszám emelése, akár megduplázása is” – tette hozzá.

Nyitottabbak lesznek a munkatársak

„A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása nemcsak az ő életükre van óriási hatással, hanem közvetlen kollégáikra és magukra a foglalkoztató szervezetekre is. Gyakori tapasztalat, hogy ahol megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak egy csapatban, ott befogadóbb munkahelyi légkör alakul ki, és az élet minden területén nyitottabbá teszi a munkatársakat. Ennek eredményeként erősödik az összetartozás és a csapategység, ami pozitív hatással van a munkatársak lojalitására és ezzel csökkenteni tudja a fluktuációt” – emelte ki Ignácz Béla.

Kiemelt kép: pexels.hu