A világ 45 országából összesen 82 ezer ember vett részt az emberek szexuális szokásait vizsgáló kutatásban. Magyar kutatók is dolgoztak a felmérésen, Böthe Beáta, a Montreali Egyetem Pszichológiai Tanszékének munkatársa vezette a tavaly kezdeményezett online International Sex Survey-t.

A magyarokról kiderült, hogy

  • átlagosan 17 évesen szexeltek először partnerrel.
  • átlagosan 15 partnerük volt az életükben.
  • 98 százalék jelentette, hogy maszturbált már élete során, a többség valahol havi 2-3 és heti 4-5 alkalom közötti gyakorisággal az elmúlt 12 hónapban.
  • 71 százalékuk szexelt már alkalmi partnerrel. Azok, akik részt vettek alkalmi szexben az elmúlt 12 hónapban, átlagosan egyszer tették ezt.
  • a párkapcsolatban élő válaszadók átlagosan havi 2-3 vagy heti 1 alkalommal éltek szexuális életet az elmúlt 12 hónapban.
  • a párkapcsolatban élők közül a többség, 79,6 százalék, kifejezetten vagy többnyire elégedett volt kapcsolatával, 13,1 százalék közepesen elégedett, 7,3 százalék pedig inkább nem vagy egyáltalán nem elégedett.
  • a partnerrel/partnerekkel folytatott szexuális életével a válaszadók 77,6 százaléka volt elégedett.
  • átlagosan 14 évesen láttak először pornót, havi 2-3-szor néznek pornót és ezzel 22 percet töltenek el alkalmanként.

A magyarországi kitöltők átlagéletkora 36 év volt, 57 százaléka férfi, 42 százaléka nő, és körülbelül 1 százalék választotta azt, hogy nem-bináris, genderfluid, genderqueer vagy más, nő-férfi binaritással nem jelölhető nemmel azonosul. A kitöltők 99 százaléka cisznemű volt, tehát születéskor megállapított biológiai nemével tud azonosulni. Egy százalék mondta azt, hogy transznemű, vagy nem biztos a nemi identitásában – írja a Telex.

A válaszadók 80 százaléka heteroszexuálisnak vallotta magát, 4 százaléka meleg vagy leszbikus, 6 százaléka heteroflexibilis, 0,4 százaléka homoflexibilis, 6 százaléka biszexuális, 1 százaléka pánszexuális, 0,7 százaléka aszexuális.

A válaszadók 21 százaléka egyedülálló, 36 százaléka párkapcsolatban él, 39 százaléka házas, 3 százaléka elvált, 0,6 százaléka özvegy.

A válaszadók 70 százaléka felsőfokú végzettséggel, 29 százaléka érettségivel, 1 százalék általános iskolai vagy annál alacsonyabb végzettséggel rendelkezik.

A kitöltők 46 százaléka Budapesten, 20 százaléka megyeszékhelyen, 28 százaléka városban, és 5 százaléka községben vagy faluban lakik.

A többség felsőfokú végzettséggel rendelkezett, körülbelül 29 százalék érettségivel, 1 százalékuk pedig általános iskolai vagy annál alacsonyabb végzettséggel.