Újabb öt évre megnyerte az EPER Rádiót működtető Média Universitas Alapítvány a 97.0MHz-s kisközösségi frekvenciát. A rádió földfelszíni frekvenciahasználatának újbóli elnyerése sokáig kétséges volt, mert a pályázatukat formai okokra hivatkozva elutasították. A rádió főszerkesztője, Jamriskó Tamás az alábbiakat osztotta meg a Facebook-oldalán.

“Örömmel osztom meg veletek a hírt, hogy újabb öt évre megnyertük az Első Pesti Egyetemi Rádió Eper97-tel a 97.0MHz-s kisközösségi frekvenciát.

Mit jelent ez?

🎙Folytatni tudjuk a kulturális és tudományos műsoraink készítését, gondozását és sugárzását.

🎙Továbbra is olyan tartalmakat tudunk készíteni, amelyeket csak nálunk hallhattok.

🎙Építeni tudjuk a podcast műhelyünk, amely technikai felszereltségével és képzéseivel évente számos műsor elkészülését és műsorkészítő képzését jelenti.

🎙Támogatni tudjuk az ELTE MÉDIA tanszékének audio-szakmai munkáját.

🎙Tovább építhetjük azokat a szakmai együttműködéseket, amelyekért dolgoztunk az elmúlt években.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, a támogatást, sok nehézség és küzdelem után most biztos keretek között dolgozhatunk.

Páratlan örömmel tölt el az a megtiszteltetés és szabadság, hogy ezt a rádiót vezethetem, úgy, hogy napról napra haladunk előre és egyre több lelkes fiatal szakemberrel alkothatok.”

Az EPER Rádió fontos partnere a Szótkérek Magazinnak, ugyanis a podcastjainkat a rádió stúdiójában vesszük fel, és a felvétel után is nagyon sok segítséget kapunk a főszerkesztőtől, Jamriskó Tamástól abban, hogy a hanganyag hallgatható formában adásba is kerüljön.

A rádió körül kialakult helyzetről ebben a cikkünkben írtunk.

Vesszőfutás a rádiós frekvenciáért – Jamriskó Tamás az EPER Rádió jövőjéről beszélt

Kiemelt kép: Dmitry Demidov fotója a Pexels oldaláról