Sokakat bosszanthat, hogy a csomagautomaták mellett rendszeresen szeméthalmok keletkeznek. A Mézeskalács téri automatáknál is finoman szólva egy csomagolóanyag-lerakat, kicsit erősebben szemétbánya alakult ki.

A téren levő SPAR oldalánál több cég csomagátvevőhely-boxokat üzemeltet, ami baromi jó az interneten vásárlóknak, másfelől viszont bosszantó az ott lakóknak. Az áruk tulajdonosai ugyanis átvétel után a csomagolásokat egy elegáns mozdulattal behajítják az automaták közé. Egy szelesebb napon aztán a Mézeskalács teret és környékét beteríti a papír- és műanyag hulladék.

Az automaták közötti szemétkupacokra a Zöld15 Egyesület vezetője, Pósa András hívta fel a figyelmünket, aki azt is elmondta, levelet írt a jegyzőnek. Az automaták körüli terület takarítása a SPAR feladata lenne, ugyanakkor a csomagautomatákat üzemeltető cégek is tehetnének a szemetelés ellen. Elég lenne, ha kiraknának néhány hulladéktárolót, amit aztán folyamatosan ürítenének.

A bejelentés után eltűntették a szemetet az automaták közül, a kérdés csak az, meddig marad fenn ez az állapot.

Vélhetően más helyeken, benzinkutaknál, a többi szupermarketnél, bevásárlóközpontnál kihelyezett csomagautomatáknál is hasonló állapotok uralkodhatnak. Arról, hogyan kezelik ezt a „szemétkedést”, kérdéseket küldünk az érintett cégeknek. A válaszokat is közöljük majd.