Még 2022. július 6-án hirdette meg a  Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) a Budapest 90,3 MHz vételkörzetű rádiós szolgáltatásra vonatkozó pályázatát. Ezt a Tilos Rádió használhatta eddig, de a médiatanács úgy döntött a korábbi jogsértésekre hivatkozva, hogy nem hosszabbítja meg a rádió médiaszolgáltatási jogosultságát.

A pályázat ment a maga útján, és aztán a Media1 szúrta ki, hogy a hatóság aloldalán feltűntetett adatok szerint a pályázati határidőig, 2022. augusztus 15-én egyetlen pályázati ajánlatot kapott, méghozzá a Tilos Rádió Kulturális Alapítványtól.

Ez azonban még koránt sem jelenti azt, hogy a Tilos Rádió megkapja a frekvencia használatát. Ezzel kapcsolatban a rádió a következőket írta ki a Facebook-oldalára.

“A Tilos Kulturális Alapítvány, a rádió fenntartójaként, 2022. augusztus 15-én nyújtotta be pályázatát a 90.3 frekvenciára, mely a következő 10 évre biztosítaná a földi sugárzásunkat. A döntést a Médiatanács hozza majd meg, remélhetőleg gyorsan, de egyelőre ismeretlen időpontban. Két lehetőség előtt állunk:

Vagy elnyerjük a 90.3-as frekvenciát a következő 10 évre, vagy nem.

Sajnos, mindkét esetben szeptember 3-án, éjfélkor le kell kapcsolnunk az adóberendezésünket, hiszen a jelenlegi műsorszolgáltatási szerződésünk akkor jár le.

Amennyiben nem kapjuk meg a frekvenciát, úgy 2022. szeptember 3-án éjféltől a rádió FM-en ugyan nem működik tovább, de online természetesen igen.

A második esetben, vagyis, ha elnyerjük a frekvenciát, ideiglenesen akkor is el kell búcsúznunk az étertől, ám csak egy rövid időre. Ez esetben a sugárzást megelőzi néhány kötelező procedúra, főképp az új műsorszolgáltatási szerződés megkötése, melyeket igyekszünk természetesen minél gyorsabban abszolválni. Ezeket követően kapjuk meg az ún. rádióengedélyt, amely birtokában indulhat a Tilos Rádió újabb – és ne legyen kétségünk – kalandos fejezete.”

Kiemelt kép: Tilos Rádió Facebook-oldala.