A Meta kiterjesztette a szülői felügyelet funkcióját az Instagramon, valamint bevezette virtuális valóság felügyeletét, mert így akarják biztonságosabbá tenni a felületeit a kiskorú felhasználóknak. Ezek a funkciók az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában élnek már, és a szülők várhatóan még az idén használhatják majd világszerte.

A funkciók között megtalálható a napi 15 perc és 2 óra közötti időkorlátok beállítása. Újdonság, hogy a gyerekek engedélye nélkül a szülők aktiválhatják a felületet.

Emellett minden Quest VR-szemüvegen van egy szülői ellenőrző rész is. Kontrollálhatóak a vásárlások, blokkolni lehet alkalmazásokat és a szülők megnézhetik gyermekük barátainak listáját.

A Meta kipróbál egy másik Instagram-funkciót, ami arra ösztönzi a tizenéveseket, hogy más témákat keressenek a neten, ha az algoritmus szerint túl sokszor kerestek rá ugyanazokra a szavakra. A statisztikák ugyanis kimutatták, hogy az öngyilkosságra hajlamos tinédzserek, illetve az online bullying áldozatai sokszor keresnek rá egy-egy témára, mielőtt maguk ellen fordulnak.

Via: New York Times, BBC