Sokan döntenek úgy, hogy másodállást vállalnak valamilyen okból. Nem könnyű két munkahelyet összeegyeztetni, ezért fontos, hogy a főállásban rugalmasan tudja beosztani az ember az idejét. Az egyik legnépszerűbb kiegészítő állás a masszőr szakma.

Sok különböző motíváció miatt választja valaki a masszőr szakmát. Van, aki azért vág bele, hogy a megszerzett tudással családtagjaiknak, ismerőseiknek segíthessen.

Határ a csillagos ég

„Napjainkban a hát- és derékfájdalmak nagyon sok embert érintenek, a masszázsok, különösen a frissítő, a relaxáló és az izomregeneráló masszázs kiválóan alkalmas ezek mérséklésére, megszüntetésére” – mondta Simon Mária, a Gerincambulancia megalapítója.

Kortól, nemtől, évszaktól függetlenül az embereknek lényeges, hogy megszabaduljanak a fizikai fájdalmaktól, ezért keresett szolgáltatás a masszőröké.

Mindezeken túl, több lábon állni mindig biztonságosabb, ezért választanak sokan mellékállást. Azért is érdemes mellékállást indítani, mert akinek van stabil bevétele, az megteheti, hogy olyan szakterületet válasszon, ami a szívéhez közel áll.

„A masszőr szakma esetén a fejlődésben a határ a csillagos ég. Az alapoktól elindulva csakis rajtunk áll, hogy milyen irányba, milyen szintig képezzük magunkat” – vázolta a szakember.

Tényleg jó másodállásnak?

Azért népszerű szakma, mert kézzelfogható eredménye van anyagilag és megbecsültség szempontjából is. Mindezek mellett a szakemberek maguk osztják be az idejüket.

„Olyan időpontokat adhatunk a vendégeinknek, amelyek nekünk megfelelnek. Egy kezelés időtartama lehet 30 perc, 1 óra vagy 1,5 óra, így akár munka után, akár hétvégén is könnyedén beilleszthetjük a napirendünkbe. Ez pedig pluszbevételt jelent. Magunk választhatjuk ki a kezelés helyszínét és a szükséges felszereléseket is” – sorolta Simon Mária.

Gellérfi Ágnes évek óta dolgozik gyógymasszőrként főállásban. Véleménye szerint a fizikai munka mellé nem érdemes bevállalni  másodállásnak a masszörködést. A kettő együtt már sok lehet, mert a masszírozás is komoly megterhelés a testnek. Viszont ülőmunka mellé érdekes váltás lehet.

Rövidülés helyett hosszabbodik a munkahét

A törzsidőben végzett munka mellé valóban beilleszthető, ugyanis a vendégek este vagy hétvégén érnek rá leginkább. A masszírozás nagy előnye, hogy lassan àt lehet vezetni főállásnak.

Ágnes azt is hozzáteszi, hogy a vendégkör kialakítása, ha teljes munkaidőben végzi valaki a masszírozást, körülbelül 2 év, ez a másodállásnál akár a duplája is lehet. Főállású masszörként egy munkanap alatt, a kezelés hosszától függően, 6-8 vendéget is el lehet vállalni. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy nem marad meg a teljes bevétel a szolgáltató zsebében, hiszen az adókat, járulékokat be kell fizetnie.

„Idővel azonban nagyon megerőltető lehet, ha nem a 4 napos munkahét felé megyünk, hanem a 6-7 napos felé a másod- és harmadállásokkal. Szerintem a másodállás hosszú távon nem javasolt senkinek, mert szinte az egész nap munkával telik, és nem jut idő a regenerációra” – mondja Ágnes.