A tavaly őszi lakossági fórumon volt arról szó, hogy a fővárosi kezelésben levő Fő út-Csobogós-Énekes-Kossuth utcai kereszteződést a XV. kerületi önkormányzat rakja rendbe saját forrásból, és gyalogátkelőhelyeket is felfestenek. Végül azonban a Fővárosi Önkormányzat veszi kézbe a beruházást és végzi el a fejlesztést.

A tavalyi tervek szerint a beruházásban a csomópontot akadálymentesítik, felújítják a közvilágítást, rendbe teszik a csapadékvíz-elvezetést, és zebrákat létesítenek.

A terv az volt, hogy a felújítást két ütemben végzik el. Az első részben a Fő út végén, a Sarki Fűszerestől az út másik oldalán levő hentesig, a második ütemben pedig a hentestől az Énekes utcai állatorvosi rendelőig teszik rendbe.

Azért lett volna két ütem, mert az Énekes utca elejét felújítják, lemarják a kopóréteget és újat terítenek rá, és csak ez után fejezik be a Csobogós utca felé vezető gyalogátkelő kialakítását.

Időközben azonban a Fővárosi Önkormányzat úgy döntött, hogy saját maga végzi el a csomópont fejlesztését. A főváros tájékoztatása szerint jelenleg közbeszerzési eljárásban keresik a legmegfelelőbb kivitelezőt. Ha ez lezárul, akkor várhatóan szeptember-október hónapokban készülhet el a beruházás.