Rangos színházi díjat vehetett át a Soharóza a hollandiai O. Festival keretében május végén. A Rotterdamban tartott zenés színházi seregszemlén 2018 után született előadások versenyeztek. A 147 színdarabból a Soharóza kórus Az ügy című catwalk koncertje is bekerült a legjobb 6 előadás közé.

A zenés színházi területen elismert Music Theater Now nevű szervezet 2021-ben a világ minden tájáról vizsgált számos zenés színházi produkciót, kortárs operától a legújabb kísérleti műfajokig. A nemzetközi zsűri a járványhelyzet gyengülésével 34 ország 147 előadásából hat olyan produkciót választott ki, amelyek túlmutatnak az aktuális trendeken és új irányokat határoznak meg, vagy különleges közelítésmóddal állítanak színpadra zenés művet.

A 6 legjobb előadás egyikeként a Soharóza kórus Az ügy című catwalk koncertjét is díjazták. A kísérleti kórus mellett egyre inkább zenés színházi társulásként definiált Soharóza tagjai a rotterdami O. Festival for Opera. Music. Theatre. nevű fesztiválon vehették át az elismerést. Az MTNow Meeting 2022 gáláját követően a fesztivál közönsége kétszer láthatta legújabb, Dalok a kamrából című előadásukat is – írja a papageno.hu.

Kiemelt kép: Soharóza Facebook-oldala