Hodász András atya és csapata abbahagyja a legnagyobb, egyházi tematikájú YouTube-csatorna, a Papifrankó készítését, és úgy tűnik, hogy ezúttal végleges a döntésük.

A Papifrankó három éve indult és egyszer már beszüntette ténykedését. Aztán fél év szünet után  újraindult. Most úgy tűnik, hogy Hodász András végleg a befejezés mellett határozta el magát, és azt is elmonda, hogy önálló döntést hozott a csapatával.

A konkrét okok között említi, hogy rengeteg támadás érte az elmúlt időszakban, és az online bullying és online lincselések világa sebeket okoz. “Egy dolgot nem tudtam előre, hogy én ezt nem fogom bírni” – mondta el a videójában.

Azt is hozzátette, hogy látja, Magyarországon az elmúlt években nagyon rossz irányba fordult a közbeszéd.

“Eltűntek a színek a párbeszédeinkből, csak fekete és fehér létezik, és a szekértáborok világában alapelvvé vált, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van.”

Azt is kifejtette, hogy “odaföntről” sem kapott kellő támogatást.

Ugyanakkor továbbra is hisz abban, hogy az egyháznak jelen kell lennie az interneten, sőt feladata, hogy megváltoztassa azt a stílust és kultúrát, ahogy jelen vagyunk az interneten, mert “a vélemény szabad, a tisztelet kötelező”.