Megnyilt az Egyszülős Központ a Magyar Jakobinusok terén március 21-én. Ez már a második központ a fővárosban, ahol tanácsokkal szolgálnak például az álláskereséshez.

Az átadón Novák Katalin köztársasági elnök elmondta: félmillió gyermek él Magyarországon egyszülős családban. Ezek a családok a Nagy Anna által vezetett Egyszülős Központ civil segítőire támaszkodhatnak. Ennek a központnak nyílt meg most az Üllői úti létesítménye után a budai intézménye.

A központban az egyszülős családok tanácsokat kaphatnak, hogyan juthatnak támogatásokhoz, de az álláskereséshez is kérhetnek segítséget, vagy akkor, ha a jogi útvesztőben igyekeznek eligazodni.  A budai központban több mint kétszáz négyzetméteren alakítottak ki rendezvénytermet, játszóházat, kávézót.

Nagy Anna úgy fogalmazott: gyermeket nevelni csoda. Az egyszülős családok több mint a fele szegény, ezért nincs forrás például különórákra, esetenként tízóraira sem.

A központban fogják segíteni a Magyarországra menekülő kisgyermekes ukrajnai-kárpátaljai családokat, nekik játszóházat, gyermekmegőrzést biztosítanak.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: A budai Egyszülős Központ épülete az avatás napján, 2022. március 21-én. MTI/Máthé Zoltán