Drága Kislányom! Most, hogy már nagylány lettél, beszélnünk kell néhány komoly dologról. Az életben legnehezebb az előtted álló feladatok közül, hogy megtaláld a helyed az asszonyi szentség és a kurválkodás közötti hosszú és kanyargós úton.

A világ csodája, hogy nőnek születtél! Örülj az egyforma kromoszómáidnak, a férfiak még ezt sem tudták megoldani.

A szent kelyhed egyedülálló varázslat! Ne szentségtelenítsd meg kaparással, inkább védekezz a nemkívánatos terhességekkel szemben.

A legjobb védekezés a szüzességed megőrzése a lehető leghosszabb ideig! Ha 18 éves korod előtt ágyba bújsz valakivel, annak apád vadászpuskájával gyűlik meg a baja.

Az örök szerelem nem létezik! De ne add fel a reményt, keresd kitartóan a tökéletes partnert! A változatosság gyönyörködtet, főleg, ha megtalálják a G pontodat is. Próbálkozz sokáig és kitartóan!

Ha mégis megtalálod a Tökéletes Férfit, a Másik Feled, Akire Mindig Is Vágytál, villámlásszerű felismerést érzel – kihagy a szíved az összeszoruló gyomrod miatt. Ha nem érzel ilyesmit, dobj fel egy érmét, ha írás ő az, ha fej, keresd tovább.

Törekedj a finom, visszafogott eleganciára. Csak akkor mutogasd a melled mély kivágásokban, miután túl vagy a plasztikai műtéten. Ne sminkelj, vagy csak úgy, hogy ne legyen feltűnő. Ha mégis tűzvörös rúzst használsz, szívószállal igyál, mert undorítóan néz ki a koszos kávéscsészék szélén a lenyomat.

Ne feledd, a minekmentoda és a #metoo közötti mezsgye egyirányú út, ahol nem az út számít, hanem a végállomás.

A Jóisten minden nőt külön szeret, csak a menstruációs fájdalmat felejthette volna el. Meg a befelé növő szőrszálakat és a gyantázás utáni kipattogzott bőrt.

A 180 fős esküvőt minden nő megérdemli. Akkor is lehet hófehér ruhád és mirtuszkoszorúd, ha már a nyolcadik hónapban vagy.

Minden nő álma a sok gyerek, csak sokan nem akarnak szülni. Az előre felvehető családtámogatások rengeteget segítenek egy ifjú párnál, de ha nem pottyantod ki a vállalt pulyákat magadból, kétszeresét kell visszafizetnetek!

A fiatalsággal a szépség nem múlik el, a kozmetikai cégek marketingesei szerint. Neked ez jár! Vedd meg, kend fel, és lehetőleg a férjed kártyájáról fizesd. Még egy szépségtanács: soha ne bízz a kétperces körömlakkokban! Egyik sem szárad meg annyi idő alatt.

Ha a férjedet elcsábítja egy másik nő, értsd meg, hogy ennek biológiai okai vannak. Főzz az uradnak finom vacsorát, bocsáss meg neki és utána verd szét annak a hülye ribancnak a fejét.

Jól jegyezd meg: a nő nem ér kevesebbet, mint egy férfi. Mivel a férfiak ezt még nem értették meg, az általuk keresett javak nagyobbik részét költsd magadra.

Az igaz szerelem csak egyszer talál rád az életben, de házasodni akárhányszor lehet. Főleg, ha mindegyik után hivatalosan elválsz.

Kislányom, nőnek lenni áldás! A világ nem létezne nők nélkül! Sose felejtsd el ezt, se a gyerekeid TAJ számát, mert bármikor szükséged lehet rá!

*

Kedves Olvasó! A Szótkérek Magazin újságírói kedvelik a tárcanovella műfaját, ezért az oldalon rendszeresen megjelennek ilyen írások. Ezek zömében aktuális témájú, rövid, könnyed hangvételű cikkek, amiket félig a publicisztika, félig a szépirodalom műfajába sorolnak. A tárcanovella az 1800 években jelent meg a hazai nyomtatott lapoknál, az egyik jeles képviselője Ágai Adolf (1836-1916) volt, aki Porzó álnéven publikált. Mi szeretjük, reméljük önök is szeretni fogják, és továbbra is olvassák majd a kicsit csipkelődős, néha odamondogatós életképeinket!