Immár virtuálisan is bejárható Tóth Gergely fotóinak köszönhetően a Sátorkőpusztai-barlang.

Egyelőre még csak egy “próbaverzió” látható, mert a felvételek készítésekor javában tartott a barlang látogatónapra való felkészítése. Az elől hagyott szerszámokat, padokon lévő zsákokat, nagy létra mögött levezető tömlőt láttató képeket hamarosan újra elkészítjük az esztétikai élményt rontó tényezők kiküszöbölésével.

A virtuális sétára apránként felkerülnek majd különböző információs tablók, sőt korabeli képek is, amelyek révén az elmúlt évek-évtizedek változásai is tetten érhetők.

A felszíni képek feldolgozása folyamatban van, ezért indítható egyelőre a túra csak a barlang nagyterméből. Hamarosan ezt a “problémát” is orvosoljuk. Hogy miért döntöttünk úgy, hogy ezt a nem végeleges változatot megosztjuk?

Ahogy a kutatásaink során a barlang folyamatos átalakulásának részesei lehetünk, úgy szeretnénk azt, hogy még ha virtuálisan is, de látogatók is hétről hétre új tartalmakat, információkat fedezhessetek fel a “bejárásaik” során.

Természetesen a barlang valós túra keretében is bejárható, amelyre legközelebb augusztus 7-én, előzetes regisztrációt követően van lehetőség, de folyamatos részvételi lehetőséget biztosítunk kutatónapjainkon is (ezekről az eseményeknél található bővebb információ).

A barlang itt ketkinthető meg:

https://kuula.co/share/collection/7kp79?fs=1&vr=1&zoom=1&gyro=0&initload=0&autorotate=0.03&thumbs=3&info=1&logo=1&fbclid=IwAR3ZOuZb9pbLNrdBkXiu8kpvAJ1FTNcf6AGcFVp_q1KVxTIRP8lB1EUGrJs