Ismét lesz buszjárat a Városkapu utcában. A 205-ös busz közlekedik majd Újpest-Központ és a Városkapu utca között.

Nyáron az önkormányzat egyeztetett a BKK-val a Városkapu utcai buszról. Felmerült egy már meglévő járat meghosszabbítása (130-as és 170-es buszjáratok), de végül egy új, 205-ös jelzésű, Újpest-központ és Városkapu utca végállomások között közlekedő járat bevezetése mellett döntött a BKK.

A próbajáraton világossá vált, hogy a Városkapu utca Mogyoród útja felé eső végén található T-kereszteződésben nem tud megfordulni a busz. A körforgalom megépítése pedig túl drága lett volna. Október elején aztán három cég is felajánlotta, hogy a járat megfordulhat a Városkapu utcai telephelyén. A BKK végül a Metro Áruház parkolóját találta megfelelőnek, így hajlandó az új járatról szerződést kötni az önkormányzattal.

A felek abban is megállapodtak, hogy az Újpest-központ és Városkapu utca végállomások között közlekedő 205-ös busz utasokat és a cégek munkavállalóit is szállítani fogja.

Háttér: Tavaly szüntette meg a BKK finanszírozási problémákra hivatkozva a Városkapu utcában közlekedő 224-es járatot és annak elődjét, a Palota-buszt. A járattörlés nyomán az M3-as autópálya mellett működő cégeknek, munkavállalóiknak és a vásárlóknak is gondot jelentett a Városkapu utca megközelítése. Végül vállalkozások jelezték, hogy nekik szükségük lenne a járatra továbbra is, ezért hajlandóak finanszírozni a buszközlekedést.

Az önkormányzati előterjesztés itt olvasható.

Kiemelt kép: Google Maps