Segítséget vár a Családok Átmeneti Otthona. A Pestújhelyi Közösségi Házban, a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban, a Kozák téri Művelődési Házban és az Újpalotai Közösségi Házban, a KIKÖTŐ-ben szeptember 30-ig várják az adományokat a Családok Átmeneti Otthona részére.

  • Babaruha 50-68-as méret, pelenka, popsikendő, cumi, cumisüveg
  • Higiéniai termékek (főként női higiéniai termékek)
  • Tartós élelmiszerek
  • Tisztítószerek

Carlos Lattez Pavez augusztus végén arról beszélt a Szótkérek.hu-nak, hogy az adományok azért is jól jönnek az alapítványnak, mert egyre kevesebb ilyen segítséget kapnak vállalkozásoktól, cégektől, mivel spórolásba kezdtek a nehéz gazdasági helyzet és az emelkedő közüzemi díjak miatt. A magánemberek adományainak is örülnek, mindig szükség van a használt bébiholmikra, gyerekjátékokra és babakocsikra.

“A gazdasági környezet nagyon komoly hatással van a szegényebb családok mindennapjaira is. Az emelkedő albérleti árak miatt hetek óta folyamatosan keresik az alapítványt, egyre többen érdeklődnek, hogyan tudnának bekerülni az otthonokba.

„Olyan családok keresnek minket, akik albérletben laknak vagy laktak, de a tulajdonos annyira megemelte a bérleti díjat, hogy ezt már nem tudják megfizetni az emelkedő rezsiárak mellett. Éppen ezért szeretnének bekerülni valamelyik otthonunkba. Ilyen megkeresésből hetente tizenöt-tizenhat van” – mondja.

Az intézmények telt házzal üzemelnek, így az érdeklődőket a várólistára tudják felvenni az alapítványnál. Egy országos listát is fel tudnak ajánlani, ami tartalmazza, hogy még melyik intézményeknél érdeklődhetnek a szállás után.”