Ötven ember négy órán keresztül építette Lego kockákból Petőfi Sándor arcképét szeptember elején Kunszentmiklóson. A több mint 13 ezer építőkockából álló mozaikot még nem hitelesítették világrekordként, de a szervezők tudomása szerint korábban még hasonlót sem alkotott senki. Érdekesség, hogy az utolsó Lego kockát “Petőfi Sándor” illesztette a figurára.

A 2022-es és 2023-as esztendő Petőfi Sándor születésének 200 éves évfordulójáról szól. Az emlékév apropóján, a nézőket is bevonva Lego kockákból építették meg a költő arcképét Kunszentmiklóson.

Az összesen 13 824 építőkockából álló mozaikot több mint ötven ember építette négy órán keresztül.

Érdekesség, hogy az utolsó Lego kockát  “Petőfi Sándor” illesztette a figurára. Bánföldi Szilárd színész alakítja ugyanis a Petőfi200 emlékévben a költőt, ő jeleníti meg nyilvános rendezvényeken, de még a TikTok-on is Petőfi Sándort és munkásságát.

Aki kedvet kapott egy Petőfi-lego építéséhez vagy megcsodálásához, idén két alkalommal még biztosan megteheti: október 15-én Kiskőrösön, december 17-én pedig Szabadszálláson raknak össze a költőhöz kötődő különleges installációkat.