A nyugati országokban és a tengerentúlon már régóta divat, hogy éjszaka is lehet kondizni, futni a teljesen automatizált konditermekben. Magyarországon most létesítenek ilyen sportcentrumokat, az országban egyelőre két helyen lehet ezt igénybe venni.

Optimista becslések szerint is mindössze a magyar lakosság ötöde végez kisebb-nagyobb gyakorisággal intenzív testmozgást, ami uniós szinten is rendkívül alacsony arány. A sportolás pedig fontos az egészségmegőrzés miatt, ezért is lenne cél, ha minél többekkel meg lehetne szerettetni a különböző sportokat, és lenne hely is, ahol mozoghatnak.

Győrfi Krisztián beléptetőrendszereket fejlesztő és kivitelező szakember szerint, részben a járvány miatt, megváltoztak a fogyasztói szokások, és ezért a szolgáltatóknak is váltaniuk kell.

„2022-ben már teljesen mások a fogyasztói szokások és a konditermekbe járók igényei. Sokan dolgoznak váltott műszakokban, és eddig a szabadidejükben, késő este nem volt lehetőségük edzeni. Rengetegen vannak olyanok is, akik nem szeretnek zsúfolt közegben mozogni. Emellett megjelennek a teremtulajdonosi oldal nehézségei is, hiszen munkaerőhiányban szenvednek, recepcióst is nagyon nehéz találni” – magyarázta.

Győrfi azt is elmondta, hogy a belépéstől a kilépésig teljesen automatizált termekkel le lehet egyszerűsíteni a konditerembe járást a vendégeknek. Ezért merült fel az automatizált fitneszterem hálózatának az ötlete, és Pécsen, valamint Mosonmagyaróváron már működik ilyen terem, de lesznek még továbbiak is az országban. A termeket elsősorban a hobbisportolóknak szánják.

„A fürdőkhöz hasonlóan koedukált öltözők vannak különálló zuhanyzókkal felszerelt öltözőfülkékkel. Ez előnyös, mert sok vendég szégyellős és nem szeret mások előtt levetkőzni. A biztonság miatt pedig kamerákat is felszereltek” – sorolta.

A kép illusztráció, forrás: Fotó: Victor Freitas, Pexels