Még a nyáron pályázható lesz a Tilos Rádió által használt frekvencia. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa elfogadta a Budapest 90,3 MHz médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívásának tervezetét, és hamarosan kiírja a frekvenciára szóló pályázatot – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága. A rádió is pályázik ismét.

A testület elfogadta a Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára irányuló pályázati felhívás tervezetét. A pályázati eljárás előkészítése azért kezdődött el, mert a médiaszolgáltatási lehetőséget jelenleg használó Tilos Kulturális Alapítvány médiaszolgáltatási jogosultságát a médiatanács törvényi kizáró ok miatt nem újíthatta meg, így az szeptember 3-án végleg lejár – írták.

A rádió üzemeltetője a megújítás ügyében hozott döntéssel szemben a törvény által biztosított jogorvoslati jogával nem élt. Az új kiírás tervezete ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a Tilos Kulturális Alapítvány is pályázzon a frekvenciára – tudatta az NMHH.

A Tilos még áprilisban azt írta a Facebook-oldalán, hogy “azaz még a freki lejárta előtt lefolyhat a 90.3 MHz-re kiírt pályázati procedúra. Ezen mindenképp indulunk, a pályázatírásban elég nagy gyakorlatunk van, a szkennelés pedig még egyszer nem foghat ki rajtunk…”

Kiemelt kép: Tilos Rádió Facebook-oldala