Hamisított szalámit talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Vámház körúti Vásárcsarnokban működő húsboltban. Az ellenőrök azonnal elrendelték, hogy a terméket vonják ki a forgalomból, és hatósági zár alá vették a húsbolt termékeit.

Az áprilisi ellenőrzés során “Pick” termékként jelölt csomagolásban “Csemege szalámit” is találtak a hatóság ellenőrei. A szalámin feltüntetett adatok is gyanúsak voltak, mert a címkén és a celofánborításon eltérő engedélyszámok szerepeltek. Az üzlet a szállítmányt kísérő dokumentációt sem tudta bemutatni.

Emellett a törvény szerint még hamisításnak is minősül, ugyanis a gyártóként feltüntetett Pick Szeged Zrt. évek óta nem állít elő “Pick Csemege szalámi” megnevezésű terméket – közölte a Nébih.

A hamisított szalámi tömege 1075 gramm, hossza 450 milliméter, átmérője 60 milliméter, a címkén feltüntetett minőségmegőrzési idő 2022. május 8., a termék celofánján HU 390 engedélyezési szám, a termék címkéjén pedig HU 7 engedélyezési szám szerepel.

A hatóság bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést is tesz. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van – jelezte az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ha vettek a hamis termékből, vigyék vissza a vásárlás helyére, és értesítsék a hivatalt is.

A jogsértéseket ismertető lista szerint az érintett az albertirsai Duna-Baromfi Bt., amelynek a Vámház körúti Nagy Vásárcsarnokban lévő boltjában volt az ellenőrzés.