Szemétszedési akciót tartanak szombaton, július 24-én az esztergomi Palatinus-tónál. Az eredetileg tervezett Duna parti helyszínt a folyó áradása miatt kellett megváltoztatni. Az akcióban részt vesz a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület, amelynek vezetője Lieber Tamás kollégánk, és a Szemétírtók csoportja is. Az akcióban a résztvevők strand- és fesztiválbelépőt kapnak.

A Szemétirtók és Esztergom várossal közösen megvalósított eseményen a térség eddigi legnagyobb hulladékgyűjtési akciójára készülnek a szervezők. Több civil szervezettel együtt a Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete és a Palatinusz Búvár és Vizisport Egyesület is csatlakozott. A szemétgyűjtésen kívül a horgászstégek környezetét is megtisztítják, és megszabadítják a tavat a hulladéktól.

Az esemény Facebook-oldala szerint az ország minden részéről várják a csatlakozókat, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Az érkezők belépőt kapnak a Palatinus-tó strandjára, és a két hét múlva kezdődő esztergomi háromnapos MCC Fesztre.

A kiemelt kép illusztráció