• Technikai hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre a DHL cargogépe nem sokkal a Juan Santamaria repülőtérről való felszállása után. A landolás közben a Boeing kettétört és levált a farokrésze, valamint eltört az egyik szárnya a Costa Rica-i reptéren.

A Boeing 757-200-as teherszállító repülőgép személyzetének nem esett baja, de az egyik utast orvosi vizsgálatra vitték elővigyázatosságból.

A La Nacion című Costa Rica-i újság képein az látszik, hogy gépet tűzoltóhabbal locsolják a kifutópálya melletti füves területen.

A repülő Guatemala felé tartott, amikor meghibásodhatott a hidraulikája – mondta Luis Miranda Munoz, a Costa Rica-i polgári légiközlekedési hatóság igazgatóhelyettese. A probléma miatt a pilóta röviddel a felszállás után kényszerleszállást kezdeményezett.

A repülőtér üzemeltetője közölte, hogy a San Jose külvárosában található repülőteret a baleset után mintegy 5 órával később, helyi idő szerint 15.30-kor nyitották meg. A körülbelül 8500 utast és 57 kereskedelmi és teherszállító járatot érintett a zárlat.

A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit – írja a The Guardian.