Csalók élnek vissza a Budapesti Közművek részeként működő Főkétüsz Kéményseprőipari Divízió nevével – figyelmeztetett a társaság. A Főkétüsz azt közölte, hogy munkatársaiktól az elmúlt hetekben több alkalommal érkezett jelzés, ami szerint csalók adják ki magukat a cég munkatársának vagy alvállalkozójának, és a vállalat nevével visszaélve megtévesztik az ügyfeleket. Kémenyseprő szolgáltatást végző vállalkozók kéményellenőrzésre hivatkozva próbálnak pénzhez jutni.

Fontos tudni, hogy a Főkétüsznek nincs egyetlen olyan szolgáltatása sem, amiért a helyszínen készpénzben kellene fizetni, a kéményellenőrzéseket a szolgáltatás után mindig átutalással rendezhetik a cégek, intézmények.

A Főkétüsz felhívja a figyelmet, hogy a szakembereik ruháján a társaság emblémája van, és arcképes vállalati igazolvánnyal, valamint megbízólevéllel mennek a megrendelőhöz. A munkához pedig speciális gépparkjuk van.

A megtévesztő megkeresések elkerülésére azt javasolják, hogy ügyfeleik minden esetben tájékozódjanak a társaság telefonos ügyfélszolgálatán (06 1 999 0664), illetve internetes oldalán (www.kemenysepro.hu).