A negyvenéves Nick Baumgartner, az amerikai olimpiai csapat legidősebb tagja, és már három téli olimpiai szereplésen van túl, azonban érem nélkül érkezett Pekingbe. A 36 éves Lindsey Jacobellisnek sem volt sokkal több szerencséje, az egyetlen olimpiai érmét, egy ezüstöt még 2006-ban gyűjtötte be. Azonban történetük az olimpia legjobb sztorija.

A 40 éves Baumgartner és a 36 éves Lindsey Jacobellis aranyérmet nyert az új versenyszámnak számító vegyes csapat snowboard crossban, ezzel ők lettek a valaha volt legidősebb és második legidősebb snowboardosok, akik érmet szereztek.

„Soha nincs túl késő ahhoz, hogy elvedd az élettől, amit akarsz. Cserben hagyod magad, ha túl korán feladod, nem számít, hány éves vagy” – mondta Baumgartner miután megnyerte az aranyérmet

Baumgartner története a modern olimpia kezdeteire emlékeztet, amikor a sportolók négyévente összegyűltek, hogy képviseljék országaikat, majd visszatértek a hétköznapi életükhöz, munkájukhoz.

Baumgartnernek nincsenek nagy szponzorai. Feleségével és 17 éves fiával Michigan Upper Peninsula nevű részén lakik és betonozásból él, továbbá egy saját készítésű pályán edz.

Az olimpiai pályafutását a melléfogások és csalódások jellemezték, beleértve a múlt heti 10. helyezését az egyéni versenyben. Most viszont a világ tetején van.

De Jacobellisnek is megvan a maga története. Tizenhat évvel ezelőtt hatalmasat esett, és emiatt elvesztette az aranyérmét. Végül csak néhány nappal Baumgartnerrel közös győzelme előtt végre megnyerte az egyéni versenyt is. A dekoratív sportoló 6-szoros világbajnok és 10-szeres X Games aranyérmes is egyben.