A február 3-i XV. kerületi képviselő-testületi ülés kezdetén szó volt arról, hogy a súlyos allergiás reakciók kezelésére kapjanak gyógyszereket a kerületi intézmények. A felvetés apropóját az adta, hogy január 18-án Déri Tibor újpesti polgármester arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy egy hétéves kisfiú az iskolában megtartott születésnapi tortázás után elhunyt. Valószínűleg ételallergia következtében kialakult heves reakció okozhatta a halálát. A mentők másfél órán át küzdöttek az életéért.

A rendőrség később azt közölte, ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A XV. kerületi testületin Legárd Krisztián képviselő arra tett javaslatot, hogy a XV. kerületi óvodák és bölcsődék kapjanak az allergiás reakcióknál használható életmentő injekcióból. Azt is kérte, hogy az önkormányzat az Észak-Pesti Tankerülettel is vegye fel a kapcsolatot, és a készítményből az iskolákba is kerüljön.

Cserdiné Németh Angéla polgármester válaszából kiderült, a kerületi intézményekbe és a Budai II. László Stadionba, a Sződliget utcai létesítménybe, és minden olyan helyre, ahol sok gyerek és fiatal fordul meg, már megrendelték az EpiPent. A tankerülettel pedig egyeztetni fognak arról, hogy az iskolákba is szállítsanak a gyógyszerből.

Az EpiPen injekcióval a súlyos allergiás reakciók sürgősségi kezelését tudják elvégezni.