Megnyitott a Műjégpálya. A gyerekkoromban alap volt, hogy a nyitás után pár nappal már ott csúszkáltunk a barátnőmmel a kis körön. Nagyon sokan voltak mindig a műjégnél, állandóan sorban álltunk a jegyért a pénztárnál, és a tülekedés az öltözőben sem szűnt meg. Korcsolyát sosem béreltünk, inkább a szülők vásároltak nekünk, vagy kölcsön kértünk ismerősöktől, mert a bérlés lehetetlen vállalásnak tűnt, annyira sokan akartak kölcsönzött korit húzni a lábukra.

Amikor sikerült kiverekedni magunkat az öltözőből, akkor a jégpályan a kis kör felé vettük az irányt. Ott kezdtünk csúszkálni, ahol a kezdők, és a kicsit haladók rótták a köröket. Csak néha tévedt a bénák közé egy-egy jó korcsolyázó, aki bemutatott egy koszorút, majd eltűnt a nagy kör irányába.

A nagy körre csak párszor merészkedtem be, de akkor is halálfélelmem volt, annyira gyorsnak tűnt a többi korizó mellettem. Száguldottak a jégen, élvezték a gyorsulás szabadságát, és egy cseppnyi bizonytalanság sem volt bennük. Meg tudtak állni, amikor kellett, és villámgyorsan el tudtak indulni a pihenőjük után.

Emlékeim szerint a jegyek ára pár száz forint volt az ősidőkben, mostanra már azonban jócskán változtak az összegek. Az viszont jó hír, hogy a 2019/2020-as szezonban megvásárolt jegyek, felnőtt és diákbérletek a járvány miatt 2021. december 31-ig használhatók fel.

A diák- és nyugdíjas jegyek most 1000 forintba kerülnek, a felnőtt jegy 1500 forint, ami a 2019/2020-as jegyszezon ára. További részletek itt olvashatók.

A műjégpálya nyitvatartása:

  • Hétfőtől péntekig, délelőtt 9-től 13 óráig, délután 17-től 21 óráig
  • Szombat délelőtt 10-től 14 óráig, délután 16-tól 21 óráig
  • Vasárnap délelőtt 10-től 14 óráig, délután 16-tól 20 óráig

A jegyeket a járvány miatt érdemesebb online megvásárolni, de a jégpálya jegypénztáraiban is van erre lehetőség.

Ma már nem csúszkálok a jégen, viszont, ha autóvál átmegyek a városligeti jégpályánál a Millenniumi hídon, akkor mindig megnézem a korcsolyázókat. Nem vágyom közéjük, viszont nagyon szeretem nézni, ahogyan önfeledten koriznak.

Kiemelt kép: Műjégpálya Facebook-oldala.