A Global Teacher Prize nemzetközi díjra 121 országból több mint nyolcezren pályáztak – a nyertes végül az amerikai Keishia Thorpe lett, aki alacsony jövedelmű, elsőgenerációs bevándorló diákoknál ért el hatalmas fejlődést a nyelvtudásukban – sokakat közülük jelentős ösztöndíjakhoz juttatott.  Idén az év diákját is díjazták, a Chegg.org 100 ezer dolláros jutalmát  Jeremiah Thoronka, egy Sierra Leone-i diák kapta.

A díjazott tanár, Keishia a Maryland állambeli Bladensburgban található Langley Park Nemzetközi Középiskola angoltanára. A diákdíj nyertese pedig a Sierra Leone-i Freetownból származó 21 éves diák, Jeremiah-t a világ 94 országából érkezett több mint 3500 jelölés és pályázat közül választották ki a Globális Diákdíjra.

A fiú olyan eszközt talált fel, amely a forgalom és a gyalogosok mozgási energiáját használja fel tiszta energia előállítására. Jeremiah az első nyertese a Global Teacher Prize új testvérdíjának, ami 100 000 dolláros jutalommal jár.

Az egymillió dollárt jelentő Global Teacher Prize az UNESCO egyik partnerszervezete, a Varkey Alapítvány felajánlása. Az év tanárát a közönség választotta ki.

Forrás: euronews, Global Teacher Prize