Halálra idegesített a Szex és New York sorozat. Azt láttam a képkockákon, hogy négy úribarinő álproblémákról picsog felkapott éttermekben, jól menő emberek bulijaiban vagy a menő New York-i otthonaikban. Évekig nem is néztem, majd a 2000-es évek elején belefutottam az egyik részbe, és halálra röhögtem magam rajta. Onnantól kezdve, ha nem is lettem sorozatfüggő, de ha tehettem megnéztem az epizódjait.

Az egyik kedvenc figurám volt Stanford Blatch, aki a sorozatban a főszereplő, Carrie Bradshaw jó barátja és bizalmasa. Ő az, aki átlendíti Carrie-t a magánéleti nehézségeken, és hasonló pasigondokkal küzd, mint a lány. Érzékeny, átérzi barátnője problémáját, mellette van, vigasztalja, tanácsokat ad, baj esetén azonnal megy és segít. És persze fordítva is igaz, Carrie is mindenben támogatja a barátját.

Nos, ezt a figurát alakító színész nincs többé, ugyanis William Garson 57 éves korában elhunyt. A hírt fia, Nathen Garson jelentette be, de a halála okát nem hozták nyilvánosságra.

Garson a Szex és New York egyik mellék, de nem mellékes szereplője volt, és a sorozat folytatásának szánt And Just Like That-ban is szerepet kapott. A színész 1964-ben született New Jersey-ben William Garson Paszamant néven. Színészmesterséget tanult a Wesleyan Egyetemen és a Yale-n, a képernyőkön 1980 óta láthatták a nézők. Szerepelt több sorozatban, köztük a Buffy, a vámpírok réme és az Ally McBeal szériákban, valamint játszott filmekben, úgymint a John Malkovich menet-ben is.

Cynthia Nixon, aki Miranda Hobbest játszotta a Szex és New York sorozatban, a színész halála kapcsán elmondta, hogy „mindannyian szerettük, és imádtuk, hogy vele dolgozunk. Végtelenül vidám volt a képernyőn és az életben is.”

Michael Patrick King, a Szex és New York, valamint az And Just Like That producere kiemelte, hogy Garson még a betegsége alatt is dolgozott. „Az energiája és a mestersége iránti elkötelezettsége minden nap jelen volt.”

Carrie Bradshaw-t alakító Sarah Jessica Parker idén januárban jelentette be, hogy folytatják a Szex és New York-ot, amit az HBO 1998 és 2004 között vetített, az újabb epizódok az And Just Like That néven futnak majd.

A Szex és New York hat évada alatt 94 epizód készült el. A sorozatban négy New York-i barátnő, Carrie Bradshaw (Parker), Miranda Hobbs (Cynthia Nixon), Samantha Jones (Kim Cattrall) and Charlotte York (Kristin Davis) kalandjait követhetik nyomon a nézők. A sorozat 54 Emmy-jelölést kapott, ebből hetet megnyert és a 24 Golden Globe-jelölésből nyolcat söpört be.

A szériából két mozifilm készült, a 2008-as film 415 millió dollárt hozott a gyártónak, a második, a 2010-es folytatás pedig 294 millió dollárt. A harmadikat azért nem forgatták le, mert Cattrall közölte, hogy nem kíván benne részt venni, és a folytatásból is kiszáll. De mától már nemcsak őt nem látjuk az újabb epizódokban, hanem a kedves, szerethető Stanford Blatch karakterében William Garsont sem.

Forrás: BBC, CNN, usmagzine.com